Referenties

Joost en Anneke

We hebben Gerrit gevraagd om een veranda en een camper-overkapping te bouwen. Beide projecten moesten goed ingepast worden in de bestaande bouw, wat een behoorlijke extra uitdaging gaf. Niets is namelijk recht aan ons 100-jaar oude huis. Gerrit houdt wel van een uitdaging.

Met name vonden wij het prettig dat er goed werd overlegd: vooraf over het ontwerp, maar ook tijdens de uitvoering, omdat je ook dan telkens nog keuzes moet maken.

Prettig vond ik vooral dat er flexibiliteit is om zelf bij te dragen aan de uitvoering, ook om de bouwkosten wat te kunnen beperken. Gerrit werkt nauwkeurig en degelijk. Waar nodig wordt samengewerkt met kundige mensen voor de ondersteuning, zoals voor laswerk of grond- en straatwerk. Er is wat moois neergezet waar wij nog vele jaren plezier van gaan hebben.

Ans en Wim

Na jarenlang tegen een groen grasveldje aangekeken te hebben werd het tijd voor wat nieuws. Een vijver, dat zou de metamorfose van onze tuin worden. Na de nodige oriëntatie aan de slag: graven, zand afvoeren en metselen. Nadat deze voorbereidende werkzaamheden klaar waren kon de vijverspecialist aan de slag. Uiteindelijke resultaat een mooie vijver met de nodige vissen en waterplanten. Maar omdat de randen boven het maaiveld uitsteken en er zich ook het een en ander achter de vijver bevindt om het water helder te houden keek je nog volop tegen onafgewerkte onderdelen aan. Om het geheel compleet te maken moest dit natuurlijk ook afgewerkt worden. “Timmerlei” bracht hierbij uitkomst. Eerst werden we voorzien van een passend advies en daarna werd hetgeen we besproken hadden op een perfecte manier uitgevoerd. Perfect in de zin van vakmanschap en gemoedelijkheid. Nu is de vijver pas echt “af”!

 Marja Gerrit heeft in zijn beginperiode als meubelmaker een drietal maatwerkkasten voor mij gemaakt. Kasten met een maatvoering, inrichting en kwaliteit die je niet zomaar kunt kopen. Hij luistert echt naar de wensen van de klant, heeft goede ideeën en levert gedegen kwaliteitswerk. Wil je iets unieks dat echt bijdraagt aan je interieur dan ben je bij hem aan het goede adres. Ik zou zonder twijfel weer met hem in zee gaan.  Ellen en Rob We hebben bij Timmerlei een opdracht neergelegd voor een buitenkeukenblok. De samenwerking met Gerrit was erg fijn, hij denkt mee in mogelijkheden en heeft ons fijn begeleid. We zijn heel tevreden over het resultaat.  Marco Oog voor detail, betrokken en vakmanschap. Gerrit neemt geen genoegen met halfslachtige oplossingen of oplossingen die esthetisch minder zijn. Hij heeft meegedacht in de aanloop, gezorgd voor een goede voorbereiding en gewerkt aan ons huis alsof het zijn eigen huis was. Zeer tevreden met de manier van werken én met het eindresultaat.    Louise Wat fijn dat mijn horren voor de ramen zo mooi en snel gemaakt zijn, en ook nog eens voor een zeer mooie prijs.Bedankt voor de goede service en perfecte levering. Heel fijn was ook dat jullie zoveel rekening houden met mijn planning, wat zijn jullie klantvriendelijk!Heel veel succes verder en zodra ik nog een timmerman nodig heb, weet ik de weg naar “Timmerlei” weer te vinden.

 

 Peer en Tien

Gerrit heeft in de loop der jaren heel wat meubels gemaakt voor ons. We kwamen dan met losse en een beetje wilde ideeën bij hem, waarop hij precies de juiste vragen stelde om ons verder na te laten denken over wat voor uniek product we dan precies wilden hebben. In dat proces van product specificatie denkt Gerrit heel creatief mee, zonder zijn eigen denkbeelden op te dringen. Uiteindelijk maakt Gerrit een werktekening van hoe het product er uit zou kunnen zien, waarin wij onze losse ideeën dan helemaal herkenden, maar dan heel praktisch uitgewerkt. Ook in het proces waarin het product daarna tot stand kwam, nam Gerrit ons eigenlijk aan de hand mee. Bij de keuze van de houtsoort, bij de keuze van de exacte kleur en tenslotte bij de plaatsing van het product in huis. Uiteindelijk is er steeds een uniek product tot stand gekomen, allemaal echte en unieke ‘eye catchers’ waarvan onze vrienden dan vragen: hoe komen jullie daar aan?

 

Remko & Tanja

De wens voor een overkapping was er al vele jaren. De moeilijkheid zat in het laten aansluiten van de overkapping op de bestaande garage. Al snel werd duidelijk dat een standaard overkapping niet aan deze voorwaarden kon voldoen.

Uiteindelijk hebben wij Gerrit benaderd met de vraag of hij voor ons een overkapping wilde bouwen. Wij hadden al hele goede ervaringen met Gerrit voor het maken van een hangend tv-meubel.

Na verschillende voorbeelden met onze wensen te hebben aangedragen en een bezoek aan huis waarbij alle punten besproken zijn, heeft Gerrit een 3D ontwerp gemaakt met daarbij een uitgebreide kostencalculatie en een materialenlijst.

Gerrit zijn passie voor kwaliteit en het meedenken met de klant staan duidelijk voorop. Meerdere malen heeft Gerrit aanpassingen overlegd omdat deze esthetisch of kwalitatief beter zijn. Wij hebben continue het gevoel gehad dat Gerrit gaat opleveren wat wij wensen.

Wij zijn ontzettend tevreden over de samenwerking met Gerrit tijdens de voorbereidingen en bouw. De overkapping is opgeleverd zoals wij wilden. Daarnaast ook binnen de afgesproken tijd en budget.

Janske en Peer

Een kastje in de keuken dat precies paste tussen 2 muren was niet te vinden.
Bij vrienden zagen we een prachtig oud kastje maar net te breed.
Gerrit heeft dit oude kastje perfect nagemaakt maar dan met modern hang en sluitwerk.
Handvaten en knopjes hebben we zelf uitgezocht, daar heeft hij prima adresjes voor.
We hebben het kastje zelf gegrond/afgelakt en het staat er prima, super tevreden.

Arjen:

Onder de kundige begeleiding van Gerrit heb ik een fantastische dag gehad, waarbij ik een zelf ontworpen kruidenrek heb gemaakt. Gerrit heeft geholpen met het ontwerp en de tekening. Alle basistechnieken kwamen aan bod en met Gerrits hulp lukte het om aan het einde van de dag een prachtig resultaat te behalen. Ik heb genoten van de uitleg en het inzicht van Gerrit en van het feit dat ik ook heerlijk zelf aan de slag kon. Al met al een topdag die ik iedereen aanraad! We hebben nog elke dag veel plezier van het mooie kruidenrek!

Peer en Tien

Bank van kersenhout

We hadden een enorme collectie videobanden die we niet meer in onze kasten kwijt konden. Gerrit ontwierp een multifunctioneel bergmeubel dat we bovendien konden gebruiken als extra zitplaats in onze zithoek. Dat komt nogal eens een keer van pas dat we het bergmeubel ook als zitplaats kunnen gebruiken. Geweldig multifunctioneel!

Frank en Marina

Voor de bouw van onze garage/mancave en carport hebben we Gerrit gevraagd om met ons mee te denken en de bouw te begeleiden.
Vanaf het eerste schetsontwerp (gemaakt door Gerrit zelf), positie bepaling, via voorlopig- en definitief ontwerp t/m de realisatie heeft Gerrit, ondersteund door Henjo, ons gehele bouwproject begeleid en veel elementen zelf gemaakt.

Tijdens alle fases van de bouw heeft hij zijn vakmanschap en oog voor detail ingezet en aangetoond. Gerrit heeft zo ook zijn eigen netwerk met vakmensen om zo’n bouw te realiseren. In alles hebben wij gemerkt dat dat een geolied team is met Gerrit als vakkundig regisseur.

Gerrit luisterde goed naar wat wij wilden en kwam met creatieve ideeën en oplossingen. Van begin af aan hebben wij zijn betrokkenheid als zeer positief ervaren. Hij daagde ons al opdrachtgever uit om goede keuzes te maken op zowel esthetische als kwalitatieve aspecten. Gerrit gaat niet voor halve oplossingen echter voor kwaliteit op alle fronten en dat is ook zichtbaar aan het prachtige eindresultaat. Belangrijk voor ons was dat deze nieuwbouw garage esthetisch goed paste bij onze jaren 60 woning. Welnu dat is meer dan geslaagd.

De meest gehoorde opmerkingen van onze vrienden en bekenden:
“Wow wat mooi, het lijkt net of dat ie er altijd heeft gestaan, wat past ie mooi bij jullie huis en tuin”
“Zo, dit is vakmanschap wat een kwaliteit en mooie details”

Gerrit en Henjo, nogmaals super bedankt. Wij zijn zeer blij met het eindresultaat en trots op het feit dat onze garage/mancave/carport de vingerafdruk van jou heeft Gerrit “Kwaliteit op alle fronten”. Top!

Peer en Tien

Boekenkast en tv meubel

We wilden een oude kast afdanken, maar Gerrit zag dat het een degelijke kast was die we een tweede leven konden schenken. In samenspraak met Gerrit kwamen we op het idee om de kast om te bouwen tot een multifunctionele ‘room divider’: in een hoek van de kamer zou de tv aan het oog onttrokken worden, zouden we extra bergruimte maken en ook nog een boekenkast, in een en hetzelfde product. Vooral de ronde bergruimte trekt de aandacht van al onze gasten: zo’n uniek product vind je echt nergens!

Keukenkast

We hadden extra bergruimte nodig in onze keuken. Vele bezoeken aan keuken showrooms brachten helemaal niet wat we wilden hebben. We bedachten wat voor spulletjes we moesten bergen en Gerrit ontwierp een ruime keukenkast, precies op maat, die bovendien ook veel open en gesloten praktische bergruimte biedt voor alledaagse benodigdheden. Hoewel de kast in de keuken staat, zou die helemaal niet misstaan in de woonkamer. Prachtig eikenhout met een warme houtglans: een juweel in onze keuken!

Stoel van kersenhout

We zochten unieke stoelen voor onze kamertafel, maar we konden die niet vinden ondanks vele bezoeken aan showrooms. Gerrit provoceerde me door te zeggen: “Je weet eigenlijk niet wat je wil en daarom kan je niks vinden”. We gingen rustig zitten en tekenden de stoelen die we eigenlijk zochten. Gerrit maakte professionele tekeningen van die stoelen en inderdaad: dat waren precies de unieke stoelen die we in gedachten hadden! Daarenboven maakte Gerrit de stoelen precies op onze lichaamsmaten zodat de leuningen ook precies onze onderarmen ondersteunden. Geweldig comfortabel!

Corry

Superblij met mijn op maat gemaakte eettafel.

Schuiven naar boven