Over Timmerlei

Over Timmerlei:

Bij Timmerlei praten we altijd over maatwerkprojecten. Projecten waarbij vakmanschap in combinatie met duurzame materialen worden samengevoegd om iets moois te creëren. Het resultaat is altijd een meubel of een bouwproject dat aan al uw wensen voldoet. Het wordt immers speciaal voor u en volgens uw wensen gemaakt. Om samen tot de meest ideale oplossing te komen, doorloop ik met u een stappenplan.

1. Inventarisatie van uw wensen

In het eerste gesprek luister ik goed naar uw ideeën, specifieke wensen en eisen van het meubel of bouwproject. Een schetsmatige tekening, sfeerplaatjes en een budget zijn zeer welkom bij deze eerste bespreking. Uiteraard werk ik ook aan de hand van ontwerpen en tekeningen van uzelf of van derden zoals architecten en projectinrichters.

2. Ontwerp en offerte

Op basis van gemaakte afspraken maak ik een eerste 3D tekening. Deze spreek ik met u door en waar nodig, doen we aanpassingen, om zodoende tot een definitief ontwerp te komen.
Is het ontwerp eenmaal naar uw tevredenheid, dan kijken we samen of het ook financieel in lijn ligt met het beschikbare budget.

3. Proto opbouw

Specifiek voor meubelen geldt dat na goedkeuring, het ontwerp wordt omgezet naar onderdeeltekeningen. Deze onderdelen worden in eigen werkplaats gemaakt of waar nodig uitbesteed of ingekocht. Daarna worden de onderdelen samengesteld tot een compleet meubel. In dit stadium zijn er nog kleine aanpassingen mogelijk. In deze fase zult u als klant in de gelegenheid gesteld worden om het meubel op ware grootte te komen bekijken. Indien een finish bewerking (zoals bijvoorbeeld lakken of beitsen) in de offerte is opgenomen, wordt het meubel weer gedemonteerd en in onderdelen naar de finisher gebracht.
Specifiek voor bouwprojecten geldt dat op gezette tijden de voortgang van het project op de werkvloer met u wordt geëvalueerd en waar nodig wordt bijgesteld.

4. Monteren ter plaatse

Specifiek voor meubelen geldt: Alles in één hand. De opbouw en montage ter plaatse gebeurt in eigen beheer. Hierdoor is er een minimum aan overlast en wordt alles volgens afspraak geplaatst en gemonteerd. Doordat ik samenwerk met andere disciplines kan alles compleet geïnstalleerd worden, denk bijvoorbeeld aan verlichting of het aansluiten van audio of video apparatuur.

5. Nazorg en eindbespreking

Als het meubel of bouwproject is opgeleverd, bespreken we samen of er nog additionele wensen zijn. Waar nodig verleent Timmerlei de nodige nazorg. U kunt denken aan het nastellen van lades of kastdeurtjes. Ik ga pas weg als u tevreden bent.

 

 

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden kijk dan op projecten voor inspiratie en voorbeelden.

Schuiven naar boven